Fokus na denim

21.08.2020

Najnowsza kolekcja bonprix.pl to przegląd najciekawszych modeli dżinsow… i nie tylko! Marka przekonuje, że warto mieć w swojej szafie przynajmniej jedną parę klasycznych, dobrze leżących dżinsów, ale i zachęca do eksperymentowania z tą legendarną tkaniną.

Po pierwsze: spodnie!

Zapewne posiadasz już kilka par obcisłych rurek. Ten uniwersalny krój pokochały kobiety na całym świecie już kilka lat temu. Świetnie pasują do oversize’owej koszuli, czy bluzy. Eksponują kobiece kształty oraz - w odpowiednim zestawieniu- nadają świetnych proporcji. W tym sezonie marka bonprix nie zostawia rurek w tyle, ale jednocześnie zachęca do odświeżenia nieco zapomnianych już modeli. Przykład? Dzwony! Niezwykle kobiece, zestawione z obcasami mogą zdziałać cuda! Łącz je z botkami oraz białą koszulą. Jeśli cenisz sobie jednak swobodny look, postaw na dżinsy „pożyczone od chłopaka” lub powiew lat 90., czyli „mom jeans”.

Więcej dżinsu!

Denim ma to do siebie, że pasuje praktycznie do każdego typu urody. Dlatego, ten wyjątkowy materiał nie pozostał na długo jedynie materiałem stworzonym do spodni. W najnowszej kolekcji bonprix znajdziesz także finezyjne koszule z falbanami, ogrodniczki, czy sukienki.

A może total look?

Pamiętasz słynny „couple look” w wydaniu Britney Spears i Justina Timberlake’a? Chociaż stylizacja a’la „kraina dżinsu” może się wydawać z początku zbyt odważna, z pewnością zrobi wrażenie. Co powiesz na dzwony zestawieniu z dżinsową kataną? A może luzackie „boyfriendy” i denimowa tunika? Nie bój się eksperymentowania z dżinsem!